IP телефон - ТЕЛЕНОВА ООД | Телефонни Централи | Цялостни Телекомуникационни Решения

Bulgarian (BG)English (UK)
Menu

Content

Breadcrumb

IP Телефон

Реализирането на IP телефонна система (IP телефония) изисква ,като основен неин елемент да бъде ползван специфичен вид телефон - IP телефон . IP телефон също понякога биват наричани VoIP телефоните , SIP телефони и тн. Всички те представляват устройства за телекомуникация работещи на принципа за предаване на глас по интернет - от англ. VoIP или предаване на глас по интернет протокол.

Създаването на IP телефон

е революционен момент в областта на телекомуникациите , както и на GSM Gateway устройствата ,и се явява , като пряко следствие на появата и развитието на VoIP технологията направила възможно предаването на глас по IP мрежите. Значително по-модерното и евтино използване на IP телефон за комуникация постепенно измества (с тенденция да го замени напълно) фокуса от метода на стандартната телефония - PSTN. Използването на IP телефон за момента се е наложило най-вече в корпоративният сектор , но се разпространява все повече и в бита на обикновените потребители.

На външен вид стандартният IP телефон не се отличава по-демодираните си събратя. Разликата е , че при IP телефоните освен слушалката , клавиатурата с бутони за набиране , дисплей и букса за включване към телефонната мрежа има и букса за включване към IP мрежа.

При домашна употреба IP телефонът се връзва посредством буксата към интернет и се настройва за работа от провайдера , който осигурява услугата за IP телефония. При ползването на IP телефон в компаниите и за вътрешно фирмени нужди стандартната практика е устройството да се върже към локалната мрежа , взаимодействайки с нея по IP PBX протокол за комуникация.

Освен всички стандартни функции , които подържат съвременните телефони и функциите при повечето телефонни централи , като - разговор на микрофон , програмируеми функционални (бързи) клавиши , CLIP функция и др., всеки IP телефон има и редица допълнителни възможности , като :

Бързи настройки за пренасочване на обажданията към телефон от локалната мрежа ;

GSM или домашен телефон ;

Възможност за задаване на статус на абоната - индикация за присъствие , отсъствие или режим на заетост (моля не безпокойте);

Вградена функция за гласови съобщения с бърз достъп до тях и индикиране при получаването им ;

При по-новите модели IP телефон има и екстри , като :

Вграден сървър за конферентни разговори ;

Опция за изпращане и получаване на текстови съобщения ;

Директно включване на hands free устройства , без използването на адаптори ;

Функция - Power Over Ethernet , позволяваща захранването на IP телефона да се осигурява само посредством включването му към компютъра , без да бъде свързван към ел. мрежата и т.н.

На страницата телефонни апарати в сайта ни ще намерите голямо разнообразие от модели на IP телефон и детайлни данни за възможностите и характеристиките им.

Вход или Регистрация