DECT over IP - ТЕЛЕНОВА ООД | Телефонни Централи | Цялостни Телекомуникационни Решения

Bulgarian (BG)English (UK)
Menu

Content

Breadcrumb

  DECT over IP

  DECT over IP е уникална технология за изнасяне на абонати на телефонна централа в отдалечена локация и предоставяне на мобилност на фиксираните телефонни абонати на телефонни централи.

  Все по-широкото разпространение на IP телефонните централи (телефонни сървъри) доведе до едно уникалното съчетание между две изпитани и масово използвани технологии - на IP мрежите и DECT системите. Сравнение между двете технологии можете да видите тук. В основата на DECT over IP е това, че базовата станция се свързва към телефонната централа по IP. Просто и елементарно, но предоставя много възможности и предимства.

  На първо място – неограничено разстояние между телефонната централа (сървъра) и базовата станция, благодарение на възможностите на IP средата. На практика можете да изградите телефонно покритие върху произволно голяма територия или да присъедините отдалечен офис към вашата телефонна централа, като изнесете абонати от нея посредством една или повече базови станции. В случея дори спестявате пари, като избягвате закупуването на телефонна централа за отдалечения офис.

  На второ място е качеството на разговорите и голямото покритие на територия или вътре в сгради. За разлика от WiFi телефонията, DECT стандарта има доста повече възможности, а и крайните устройства са значително по-евтини.

  На трето място е пълната универсалност на решението. Приложимо е към всички видове хибридни и IP телефонни централи, open – source решения и телефонни сървъри, които поддържат SIP протокол. Работи с всички видове безжични телефонни апарати поддържащи стандарта DECT (Digital Enhanced Cordless Telephony) и имащи IPEI номер. Разбира се, от AAstra специално за случея, предлагат и пълен набор от DECT телефонни апарати - А612, А622, индустриалния модел А632 и модела А650 базиран на Audio CAT-iq технологията за предоставяне на HD звук.

  Други предимства са високото качество и сигурност на телефонната връзка, поддръжка на стандарти G711, G729, G722 и широка гама услуги за телефонните абонати включително конферентни разговори, аларми и намиране местонахождението на всеки DECT телефон в мрежата (Alarm Server и Open Mobility Locating Server OML).

  Не на последно място са възможностите за разширение – до 1000 базови станции и неограничен брой DECT телефонни слушалки. DECT базовите станции за разработени за вътрешен или външен монтаж, с вариант за външни, насочени антени. При по-големи инсталации се препоръчва решението да се изгради върху собствена VLAN, за да се гарантира качеството на услугата (QoS).

  Уникално предложение от AAstra e новия комбо модел клетка, която освен DECT поддържа и WiFi и дава възможност за безжично покритие за глас и данни едновременно.

  DECT over IP е лесно за инсталиране и изключително гъвкаво при прилагане спрямо конкретните нужди на клиента.

  Базовата архитектура на решението е показана на схемата по-долу.

  • Запитване
  Телефон:02/ 80 29 029,   02/ 49 21 629
  GSM:0888 029 486,    0888 029 349
  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Skype:

  или използвайте нашата форма за запитване

  Вход или Регистрация